Tri razloga zašto biste trebali LED svjetla na svom vozilu

LED svjetla, kao i LED radna rasvjeta, postaju sve popularnija. To je zbog toga što LED žarulje imaju brojne prednosti pred halogenim žaruljama. Mnogi poljoprivrednici i izvođači zbog toga mijenjaju halogene žarulje na svojim traktorima ili drugim vozilima LED-om.

Zanimaju vas prednosti LED radne rasvjete? Pročitajte ih ovdje.

1. prednost: LED pruža više svjetla i vidljivosti

LED ima prednost velikog izlaznog svjetlosnog toka i niske potrošnje električne energije. Svjetlost halogene žarulje očito je manja od svjetlosti LED-a. Obilje svjetla je važno kad radite u mraku. Što je bolje svjetlo, to više vidite. Zapravo produljujete svoj radni dan. Međutim, to znači i da imate bolju vidljivost te da svoj rad možete obavljati bolje i sigurnije. Zato pažljivo razmislite o tome kakva vrsta svjetla vam je potrebna za rad ili za rad vašeg kupca.


2. prednost: LED svjetla daju ugodniju svjetlost

Uz činjenicu da LED rasvjeta daje više svjetla, to svjetlo je i ugodnije za oči jer se približava boji dnevnog svjetla. Činjenica da je boja svjetla LED žarulje bliža boji dnevne svjetlosti znači, između ostalog, da je manje vjerojatno da ćete se umoriti i stoga možete dulje raditi. Trebate raditi na traktoru u mraku? Onda je poželjno imati ugodnu svjetlost oko svog vozila i biti u mogućnosti nastaviti raditi.


3. prednost: LED žarulje prihvatljivije su za okoliš

Još jedna prednost jest da LED žarulje traju dulje nego druge vrste. Primjerice, LED žarulje traju od 30 000 do 50 000 sati, dok halogene žarulje traju znatno kraće. S LED žaruljama tako možete uštedjeti na troškovima zamjene. Manje razvoja topline Nadalje, LED žarulje razvijaju manje topline i stoga mnogo učinkovitije iskorištavaju energiju. LED žarulja pretvara visok postotak energije u svjetlost i stoga se gotovo i ne zagrijava. To znači da se vrlo malo energije potroši na toplinu. Kod drugih vrsta žarulja taj je postotak mnogo niži, što znači da se u tim svjetiljkama više energije potroši na toplinu. Toplina koja se stvara u LED žarulji mora se moći pravilno raspršiti kako bi se osigurao dobar radni učinak. Zbog tog je razloga većina radnih svjetala opremljena toplinski provodljivim tijelom kao što je aluminij ili posebno razvijeni plastični materijal.